Word vrijwilliger bij de brandweer Malden!

Brandweer Malden is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Woont of werkt u overdag in Malden, heeft u hart voor uw medeburger en zin in een spannende nieuwe uitdaging? Dan is Post Malden op zoek naar u!
De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om uw veiligheid te garanderen. Om op sterkte te blijven is Post Malden dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Post Malden is gevestigd aan de Ambachtsweg 9 in Malden.

Burger-initiatieven gemeente Heumen in beeld

GL8-TV maakte, in opdracht en in samenwerking met de gemeente Heumen, een compilatie-video over diverse burger-initiatieven in de gemeente Heumen. De beelden werden vertoond op het drukbezochte nieuwjaarsfeest van de gemeente op 9 januari in dorpshuis Terp in Heumen.
Hierbij de link naar GL8 Youtubekanaal: https://youtu.be/Bpn6FATxVWw
Hier vind je nog meer reportages van GL8-TV.

Plaatsing zonnepanelen komt op stoom!

Het zonnepanelenproject in de gemeente Heumen gaat in 2019 een volgende fase in. De komende weken worden op meer dan honderd woningen zonnepanelen geplaatst. De medewerkers van Volta Solar zijn actief in alle wijken en dorpen binnen de gemeente Heumen. Volta Solar is de partner waar de gemeente mee samenwerkt. Met dit project biedt de gemeente Heumen haar inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen aanbieden.

GL8 ontvangt bijdrage uit Rabobank #Coöperatiefonds

Op maandag 7 januari ontving Ferdinand van Wijk uit handen van Robin van Heeswijk van de Rabobank Rijk van Nijmegen een cheque ter waarde 750,00 Euro. De bijdrage van het Coöperatiefonds zal worden besteed aan film-/videoapparatuur. Het was een prettige kennismaking tussen beide partijen. Het Coöperatiefonds eindigt en gaat over in de #Clubkascampagne. U zult hierover meer horen op een later tijdstip via een van onze programma's.

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Mook en Middelaar

De nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Mook en Middelaar op zondag 6 januari was druk bezocht. Naast de speech van de burgemeester werden er ook Spelden van Verdienste uitgereikt en werd voor de eerste keer de Ode aan Mook en Middelaar ten gehore gebracht. Orkest Divers zorgde voor de muzikale bijdrage.

Burgemeesters Heumen en Mook en Middelaar openen omroepjaar

GL8 zendt zaterdag 5 januari van 10.00-12.00 uur een Focus Actueel Special uit met burgemeester Marriët Mittendorff en burgemeester Willem Gradisen. Beide gasten nemen hun eigen muziekkeuze mee; we zullen het hebben over het afgelopen jaar, de jaarwisseling, ambities voor 2019 en de mens achter de burgemeester.

We verwelkomen eerst burgemeester Mittendorff van 10.00-10.45 uur; burgemeester Gradisen schuift erbij aan om 10.45 uur ; om 11.15 gaat het gesprek verder met burgemeester Gradisen. De gesprekken zijn live zowel op radio als op televisie te volgen.

Prijsuitreiking spaaractie WC Malden

Op 31 december was de trekking van de kassabon-spaaractie van Winkelcentrum Malden. De 13-jarige Boris ging er met de hoofdprijs - de TV - vandoor! Gefeliciteerd Boris! Ook namens GL8.

Er waren ook nog andere prijzen te vergeven. Hieronder de winnaars van een kadobon of waardecheque:

Documentaire Landgoed Grootstal online

GL8 maakte een documentaire over het bijzonder economische model van Landgoed Grootstal. Onder de bezielende leiding van inspirator Kien van Hövell tot Westerflier. Zij woont, met haar man, al jaren op dit unieke landgoed op de grens van Malden en Nijmegen. Kijk op het Youtubekanaal van GL8.
https://www.youtube.com/watch?v=5hN1649otOo

GL8 live in de regio!

Op 31 december zijn we druk met oliebollen van Scouting Don Bosco Mook en onze verslaggever is in winkelcentrum Mook bij Plus Mook. Vanaf 12.00 uur zijn onze verslaggevers in Winkelcentrum Malden om te praten met de ondernemers die in 2018 gestart zijn; we kijken met hen terug en vooruit. Quinty Mode Malden geeft een eerste advies over de mode in het nieuwe jaar. Welke kleuren, stijlen en modellen etc. komen (weer) ín. En we zijn bij de trekking van de winnaar van de TV-actie. We hopen de winnaar van de hoofdprijs te spreken en natuurlijk ook de winnaars van de andere prijzen.

IJsbaan in Heumen

Vanaf vrijdag 28 december 17 uur kan er toch geschaatst worden in Heumen en omstreken. Naast cafe Kanaalzicht is een kunststof ijsbaan neergelegd. Het is een initiatief van Peter Smulders (Kanaalzicht) en Michael Limbach (Maxifun). Beiden waren vorig jaar verantwoordelijk voor de ijsbaan op het Maldense kerkplein. Dat het dit jaar niet lukte is voor velen een vraagteken. "We kregen veel reacties van mensen die het jammer vonden dat er dit jaar geen ijsbaan was", aldus Smulders. Vandaar deze kunststof baan die ook energiezuinig is!

Pagina's