Korfballers winnen

Voor de korfbalsters in de regio zat de wintervakantie erop.
Heumen speelde in Overasselt tegen Altior en won met 15-11. Heumen bezet door de winst nu met 4 punten de zesde plaats in de hoofdklasse D.
Volgende week speelt Heumen de uitwedstrijd tegen Melderslo.
Astrantia/Ona ging op bezoek bij MKV, spelend in de sporthal in Bladel. Astrantia/Ona won met 10-16. Door de winst staat het team nu op de vierde plaats in de Overgangsklasse..
Volgende week zondag is Vessem de tegenstander.

Sportoverzicht: Juliana '31 winterkampioen

Het koste wat moeite maar er werd zondagmiddag gevoetbald in Malden. Juliana ’31 moest het opnemen tegen Rhode. Door de sneeuwval was het de vraag of de wedstrijd door kon gaan maar door de inzet van zowel de spelers zelf en vrijwilligers was het veld sneeuwvrij gemaakt. Dat de wedstrijd een half uur later begon maalde niemand om. Juliana ’31 won met 4-1 door doelpunten van Schiks, Hendriks en Hoogakker (2x) en is koploper van de eerste klasse C. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 20 januari, uit bij Brabantia.

Sportoverzicht: Juliana '31 wint met 4-1

De eerste thuiswedstrijd voor Juliana ’31 in de 1e klasse C Zuid werd ook de eerste overwinning. Tegen Prinses Irene uit Nistelrode werd het 4-1, een makkelijke overwinning voor Juliana ‘31. Eendracht ’30 pakte uit bij DVC ’26 het eerste punt in de 2e klasse. Het werd 2-2. Union pakte tegen SDOUC de winst door te winnen met 5-3. Overasseltse Boys is de competitie goed begonnen. In Ooij werd SVO ’68 met 1-5 verslagen. Heumen ging op bezoek bij VVLK en moest zonder punten uit Leuth vertrekken. Het werd 2-1.

Sportoverzicht: Debuut Heumen in topklasse korfbal

VoetbalVoor Juliana ’31 begon de competitie in de 1e klasse C met een uitwedstrijd bij Leones. In een redelijk gelijkopgaande strijd werd er pas na rust gescoord. Juliana’ 31 stond na 90 minuten met 1-2 nog voor maar een vrije trap in de blessuretijd zorgde voor de 2-2.

Eendracht ’30, voor het eerst in de geschiedenis uitkomend in de 2e klasse, nam het thuis op tegen Spero uit Elst. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het ondanks de vele regen 2-5 voor Spero. Union ging op bezoek bij Varseveld en bleef in de wedstrijd steken op 2-2.

Juliana ’31 door in bekertoernooi

Juliana ’31 is zondagmiddag poulewinnaar geworden en gaat als enige club door naar de knock out ronde van het bekertoernooi. In de poule, waar ook Union was ingedeeld, wonnen de Maldenaren met 0-1 bij SV Venray.  Eendracht ’30 speelde in Horst tegen Wittenhorst. Eendracht ’30 verloor met 4-1. Overasseltse Boys verloor uit van AAC- Olympia met 2-0 en eindigde hierdoor laatste in de bekerpoule. De Boys kunnen komende zondag in de herhaling tegen AAC – Olympia; het is de eerste wedstrijd in de competitie.

Eendracht '30 promoveert naar 2e klasse

Eendracht ’30 pakte op de slotdag dan toch de titel van de 3e klasse. Een unieke prestatie want de Mookenaren speelde nog nooit in de 2e klasse en waren debutant in de 3e klasse. De promotie kwam toch op eigen kracht tot stand. Driel werd met 1-0 verslagen. Het doelpunt viel al in de eerste helft door Milan van Leth.

Sportoverzicht

Alvorens de nacompetitie begint speelt Juliana ’31 zondag de uitwedstrijd tegen Halsteren. Union zal zondag thuis tegen Germania aan de bak moeten. De Groesbekers strijden nog tegen degradatie.

Wordt Eendracht ’30 kampioen van de 3e klasse is de vraag die velen bezighoudt. Om 14 uur wordt thuis afgetrapt tegen RKSV Driel.  Bij winst zijn de Mookenaren kampioen, anders is het wachten op de uitslag op een ander veld. Eldenia volgt op 1 punt en speelt tegen Groesbeekse Boys dat nog strijdt tegen nacompetitie.  

FC Dordrecht - NEC live bij GL8

De wedstrijd FC Dordrecht - NEC wordt zaterdagavond live uitgezonden in RegioSport. De wedstrijd is allesbeslissend voor NEC. Verliest Fortuna en wint NEC dan promoveert NEC. Anders volgt voor NEC de nacompetitie om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

De wedstrijd begint om 20.00 uur, RegioSport is er vanaf 19.00 uur. 

Cambuur - NEC in RegioSport

NEC speelt vrijdagavond in Leeuwarden tegen Cambuur, de nummer 13 uit de Jupiler League.   De aftrap is om 20.00 uur. Deze wedstrijd is te volgen bij GL8 tussen 19.00 en 22.00 uur.