GL8 maakt Radio- en Televisieprogramma's welke betrekking hebben op onze gemeenten. Belangrijk daarbij is de inbreng van de inwoners: burgerjournalistiek.

De Mediawet stelt bepaalde eisen aan de programma's die een publieke lokale omroep maakt. Voor de lokale omroep betekent het dat:

 

  • het programma tussen 7.00 en 23.00 uur voor minimaal 50% dient te bestaan uit onderdelen van informatieve, culturele en educatieve aard, die in het bijzonderbetrekking hebben op de gemeente;
  • De programmering voor minimaal 50% bestaat uit onderdelen die door de lokale omroep zelf zijn gemaakt, in opdracht van de lokale omroep zijn geproduceerd of door inwoners zijn aangeleverd.

 

Elke medewerker van GL8 is op de hoogte van deze uitgangspunten. Elk programma zal worden geproduceerd door een team van programmamakers, redactiemedewerkers en technici. In elk van deze categorieën heeft GL8 ervaren medewerkers die deze functies kunnen vervullen. Maar ook onervaren of minder ervaren mensen kunnen een plek vinden bij GL8. Zij zullen op passende wijze worden begeleid.

De meeste programma's zullen rechtstreeks, dan wel zo actueel mogelijk, worden uitgezonden om zo goed mogelijk in te spelen op de actualiteiten, het nieuws en de informatie uit de beide gemeenten. Ander nieuws (regionaal, landelijk) dat ook van belang is voor onze inwoners, kan ingebracht worden in de diverse programma’s.


 

Margie Alders

Joost van den Brandt

Ronald de Bruijn

Henry van der Burgt

Louis Carpaij

Yvonne Colpa

Hans van Diest

Wim van Dijk

Menno Duiven

Jeroen Franssen

Marcel Hax

Joost Hazelaar

Thomas van Heerde

Jos Heijmans

Marian Heijmans

Evert Hendriks

Bernadette Heuts

Henk Jacobs

Mirjam de Jonge

Marc Klomp

Anasuya Koopmans

Bas de Krijger

Walter Michielsen

 

Ronald Peters

Femke Rutten

Teun Rutten

Peter Soethoudt

Roland Spaan

Jenne van Tulden

Jan de Valk

Henri Veldman

Alex Wanders

Hans van Wijk